lauantai 7. kesäkuuta 2014

0281. Kahden ponin liikutus ~ tippuminen

Heippa kaikille! Tänään olikin, sitten pitkästä aikaa hieman äksöniä, kun liikutin ponit. Tai enemmänkin Turren osalta :'D Tuima meni tänään tosi hyvin, oon ihan älyttömän ylpee ja Turrekin meni hyvin, mukaan laskematta sitä, että tipuin siltä.

Alussa siis kävin ratsastamassa Tuiman. Laitoin ponin kuntoon ja alunperin oli tarkotus lähteä maastoon, mutta kun kello läheni jo 20, niin menin sitten ihan laitsan takaosaan ratsastamaan :). Käveltiin aluks laitsa ympäri ja aloin ravamaan ja suurimmaks osaks vaan tein kiemuroita ja kokoilin Tuimaa. Laukkasin molempiin suuntiin ja Tuima tuntu iha hirmu kivalta, joten nostin vielä uudelleen molempiin suuntiin ja annoin sille enemmän ohjaa, että sai mennä rennommin. Annoin, sitten enemmän ohjaa ja jatkettiin vielä kiemuroilla ja lopuks Tuima oli tosi hyvä ratsastaa :3. Käveltiin kaks kierosta laitsan ympäri ja vein sen sitten talliin ja sanoin äitille, että voin mennä Turrellakin ratsastamaan, kun oli hyvä fiilis :).


Äiti laitto sillä välin, sitten Turren kuntoon, kun hoidin Tuiman. Vein Tuiman, sitten tarhaan ja vein pikaseen Tuiman riimun talliin ja kapusin Turren selkään ja käveltiin laitsan takaosaan :). Kävelin aluks hetken ja aloin, sitten ravamaan Turre tuntu toimivalta, vaikka oon vasta menny sillä noin 3 kertaa. Paitsi, että Turrella ei ole paljoa lihaksia, niin ravi on mitä on. Turrella on ihan älyttömän helppo ravi istua, niinku Vilkullakin sillon aikoinaan.

Vaihdoin käynnissä suunnan ja jatkoin hetken kuluttua ravilla. Tähän suuntaan Turre tuntu vähän hermostuneelle ja vikalla kieroksella, kun olin lopettamassa ravia, Turre teki yllättävän stopin ja sen jälkeen loikan sivulle ja siinä samassa putosin pää edellä, voltilla alas selästä suoraan niskalteni. Nousin hetken päästä ylös ja äiti meni ottamaan Turrea kiinni, joka juoksenteli, jonkun aikaa laitsalla ennen, kun älysi pikku portin olevan auki ja juoksi, sitten tarhan viereen. Päätin vielä kavuta selkään, vaikka sattu ihan peesti niskasta häntäluuhun. Äiti otti Turren liinaan ja mentiin kentälle. Aloin samantien ravamaan ja samalla tuli nostettua ekaa kertaa, sillä myöskin laukka :D. Tosin kunnon dynamiittinä se, joka kerta laukan nostettuna lähti, mutta ei kumminkan jaksannu kauaa laukata ja sama vielä toiseen suuntaan. 

Turre yritti vielä lähteä uudelleen, mutta vain dynamiitti laukallaan. Ravasin vielä hetken ja käveltiin, sitten kenttää ympäri. Tuota stoppi sivu loikka juttua Turre teki jo omistajallaan, mutta emme kyllä uskoneet, sen oikeasti sitä tehneen, kun Turre tuntuu, niin älyttömän laiskalta ja kiltiltä hevoselta, mutta tais ulkokuori pettää :'D. No onneks selvisin pahimpia vaurioita saamatta, tosin ihan kiitettävästi niska, selkä ja häntäluu on kipeenä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti