lauantai 5. huhtikuuta 2014

0249. Pohkeen läpiratsastus

Moi! Jooh.. alotetaan aluks vaikka siitä, että musta tuntuu, että tämä blogi alkaa tehä totaali kuolemaa :D. Nykyään jaksan vasta seuraavana päivänä kirjoittaa postaukset, vaikka ennen kirjotin jo samana iltana. Täytyy jaksaa vaan panostaa taas enemmän. 

Torstaina ja perjantaina Tuimalla oli vapaata, koska loukkasin käteni torstaina, niin en sitten pystynyt liikuttamaan Tuimaa. Tänään, sitten päätin mennä ratsastamaan ja sainkin äitin ottamaan muutaman kuvan, jotka ovat kylläkin ihan alussa otettuja, joten teiltä jää näkemättä, kuinka hieno kouluponi Tuimasta oikein kuoriutui :3.


Tallilla kävin hakemassa Tuiman tarhasta, joka itse oli kylläkin päättänyt tulla vastaan, joten ei tarvinnu kävellä pitkälle :D. Talutin Tuiman, sitten käytävälle ja laitoin kiinni molemminpuolin. Tuima oli käynyt piehtaroimassa, joten oli ihan kiva harjata sellanen karvanen ja pölyinen poni.  Kun sain harjattua putsasin kaviot ja huomasin, että Tuima arkoi molempia takasiaan o.O Eli nyt pidetään maastoilusta lomaa, niin kauan että saadaan ponille kengät jalkaan...

Laitoin Tuimalle varusteet ja harjasin vielä pikaseen sen hännän.  Käveltiin pellolla alkukäynnit ja ratsastin hetken pellolla, ennen kuin menin laitsalle. Pellolla menin Tuimalla voltteja ja väistöjä, jotka menivät suht ok.
Menimme, sitten laitsalle, koska siellä Tuima sai enemmän tukea väistöissä, kun siellä oli aidat. 


Laitsalla jatkoin volteilla ja pohkeenväistöillä. Ja tarkotuksena oli saada poni taipumaan, käyttämään selkää ja saada pohje läpi. Aluks tuntu, että siitä ei tulis mitään, koska poni paino mielummin kädelle. Jankattiin pitkään väistöjä, jotta saatiin poni ihan oikeasti väistämään. Ympyrällä jankattiin, sitten taas sisäänpäin asetuksia, että poni taipuu. Lopulta väistöt sujuivat superhyvin ja pari kertaa poni, jopa näytti ihan oikeita kouluponi väistöjä :D. Samoin myös ympyrällä taivutukset alkoivat sujua ja poni kuunteli ja taipui hyvin.

Käytiin, sitten pellolla kävelemässä loppukäynnit ja käveltiin tallille. Tallissa, sitten otin Tuimalta varusteet pois ja laitettiin, sille loimi. Kävin, sitten viemässä sen tarhaan ja annettiin niille aamuheinät. Ratsastuksesta jäi aika hyvä fiilis, varsinkin kun sain Tuiman ratsastettua läpi :).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti