torstai 24. huhtikuuta 2014

0259. Loisto poni

Moi! Tänään, kun ratsastin Tuiman se oli ihan oikeesti ihan super hyvä. Lopussakin hyppäiltiin laukassa puomia pitkästä aikaa, kun se on siel laitsalla, eikä olla päästy menee laitsalla, kun siel on ollu ihan hirveen märkää, niin tänään päästiin, sitten vähän hyppelemään :). Tuimakin oli innoissaan, kun sai vähän vaihtelua arkeen.

Mentiin tallille taas vasta siinä 19 jälkeen ja kävin noutamassa Tuiman tarhasta. Harjasin ja laitoin kaikki varusteet ja jopa toista kertaa laitoin Tuimalle, joskus puol vuotta, sitten ostetut putsit sille etusiin, koska tykkään käyttää sillä putseja, varsinkin kun mennään puomei, kun se menee miten menee :D.


Kun poni oli valmiina käveltiin pihalle kapusin selkään ja käytiin pellolla alkukäynneillä. Äiti tuli "syöttämään" Turrea laitsan reunalle, joten ratsastin aluksi ihan pellon reunassa ja menin, sitten kentälle. Aloin ravamaan ja tein paljon voltteja ja suunnanvaihtoja ja Tuima kulki tosi hyvin :3. Toisaalta se olis voinnu olla vähän kuulevaisempi pohkeelle, kun kävi vähä hitaalla :D.

Siirryin kentältä, sitten laitsalle ja äiti vei Turren kentälle. Ratsastin edelleen ravissa ja Tuima kulki vielä vähän paremmin, kun tuntui olevan enemmän kuulolla. Ratsastin edelleen suunnanvaihtoja ja voltteja ympyrällä. Pidin pienen hengähdys tauon ja jatkoin, sitten laukassa. Yllätyin jopa, koska aluksi Tuiman laukka ei ollut mitään huippua, mutta sitten se parani ja kuli ihan älyttömän hyvin! Kerrankin sen laukka oli ihan pyöreetä ja eikä se yrittänyt säätää mitään muuta, vaan keskitty pelkästään siihen mitä se teki. Loppuun siis loikittiin molempiin suuntiin laukassa puomia ja Tuima oli innoissaan, kun pääsi vähän loikkimaan :D.

Kävelin, sitten loppukäynnit, kun äiti juoksutti irtona Turren kentällä ja käytiin vielä pellollakin kävelemässä. Tallissa otin Tuimalta varusteet pois, harjasin ja laitoin loimen, kun oli sen verran viileä..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti