perjantai 18. huhtikuuta 2014

0255. Pitkäperjantain juoksutus

Moi! Tänään juoksutin Tuiman vasta iltasella, vaikka kävimme aamullakin tallilla, mutta äiti liikutti Turren ja olin vasta heränny, kun piti mennä tallille :D. Ja Tuima sai syödä aamu heinät ihan rauhassa, ettei senkin tarvinnu lähteä tyhjin vatsoin liikkumaan, vaikka oli luultavasti syönyt heinäverkoista jämiä..

Mentiin, joskus 19 jälkeen tekemään iltatalli, joten liikutin silloin Tuiman ihan juoksuttaen :). Tuima oli aamulla hieman ihmeissään ja tuijotti mua pitkään, kun ei päässytkään silloin, joten päätin illalla liikuttaa. Hain Tuiman tarhasta, harjasin, laitoin sille suitset, liinan ja käveltiin pellolle. 


Alussa oli vaikeuksia saada ponski ravaamaan, kun jätin kumminkin raipan talliin, vaikka olin ottanut sen valmiiksi oven pieleen, mutta ajattelin että se olisi edes hieman ollut energinen, mutta ei o.O
Kun Tuima suostui lopulta ravaamaan otin molempiin suuntiin sellasia pätkiä ja sitten vaihettiin suunta, jotta Tuima samalla kuuntelee ja ne meni hyvin. Poni venytti itteään ja välillä pelkäsin, että se lyö etusella itteään turpaan, kun turpa viisti maata :D. 

Yritin saada sen vielä innostumaan laukkamaan juoksemalla sitä karkuun, mutta poni ei oikein ollu samaa mieltä ja sainkin "vetää" sitä perässäni :D. Käveltiin, sitten pellon reunaa pihatielle ja ravattiin se pikku mäki ylös samaan tahtiin..
Talutin Tuiman sitten suoraan tarhaan ja kävin hakemassa ponskien sapuskat, jotka annoin niille ja menin laittamaan Tuiman varusteet paikoilleen.


Ainiin kengittäjäkin on tulossa maanantaina laittamaan Tuimalle taas kengät, niin päästään ihan kunnolla maastoilemaan pidemmille reiteille :3. Ja samalla vissiin laitetaan Turrellekkin ekaa kertaa kengät en oo iha varma ja raspataan sen hampaat :). Mutta Tuimalle ainakin laitetaan kengät, kun se on ruvennu vähä arkomaan varsinkin takasiaan :/.

1 kommentti: