maanantai 7. huhtikuuta 2014

0250. Sivuohjilla juoksuttelua

Hellou! Tänään pitkästä aikaa ajattelin juoksuttaa Tuimaa sivuohjilla, jotta se joutuu käyttämään enemmän selkäänsä :D. Mutta pelto oli ihan surkeassa kunnossa, koska se upotti ainakin polvia myöten kuraan, joten sekin oli jo hirmu raskasta Tuimalle.

Hain Tuiman tarhasta ja talutin sen käyävälle.  Harjasin sen kunnolla, koska Tuimasta oli alkannu lähteä ihan älyttömästi talvikarvaa, joten mikäs siinä, kun karvoja pöllysi joka puolelle :D. Kun sain vihdoin harjattua Tuiman tarkistin vielä kaviot. Laitoin, sitten Tuimalle juoksutusvyön, suojat, sivuohjat ja suitset sekä liinan ja raipan varmuudeksi, jos ponia laiskottaa :).


Käveltiin, sitten pellolle ja kun löydettiin sellanen tasanen kohta missä ei oltu vielä oltu, laitoin Tuimalle sivuohjat kiinni ja aloin juoksuttaa. Tuima oli aluks tosi laiskan olonen, mutta kun alettiin ravailemaan ja laukkailemaan, niin johan ponikin innostu :). Suurimmaks osaks ravailtiin, koska pellon pohja oli niin huono, että kun Tuima laukkaus, nii se uppos jo yli polviaan myöten sinne o.o

Sitten lopuks otin vielä molempiin suuntiin rennommat ravailut ilman sivuohjia, jotta poni sai venytellä itteään ja niinhän se tekikin. Sitten käveltiin pellon reunaa pihatielle ja tallille. Otin ulkona Tuimalta varusteet, koska äiti oli laittamassa Turrea kuntoon, kun oli hänkin menossa juoksuttamaan. Laitoin Tuimalle hetkeks fleeeloimen tarhaan ja annoin sille vähän heinää siks ajaks, että äiti ja Turre tulee. 

Hoidettiin sitten iltatalli loppuun :).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti