keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

0254. Ratsastelua

Moi! Tänään olinkin, sitten pitkästä aikaa ratsastamassa Tuimalla ja meni ihan hyvin. Tuima toimi omalla moottorilla, eikä yhtään temppuillut, vaikka mentiin takapellolla, jossa se yleensä pelkää ja tekee omia juttujaan, mutta nyt se toimi lähes ajatuksella :3. Ja mentiin takapellolla sen takia, koska siellä on paljon parempi pohja, kun siellä ei olla käyty paljoakaan.

Kun päästiin tallille hain Tuiman tarhasta ja laitoin sen kuntoon. Käveltiin, sitten pellolle. Tuima oli reippaan oloinen ja suostui jopa kävelemään alkukäynnit. Käveltiin pitkinohjin takapellolle ja siellä, sitten kokosin ohjat ja aloin taivuttelemaan Tuimaa käynnissä. Pyrin ratsastamaan Tuiman koko ajan pohkeiden välissä, jotta se samalla käyttää selkäänsä eikä vain mennä hölkötä käyttämättä selkäänsä :). Käynnissä menin voltteja ja pari kertaa väistöjä ja ne meni tosi hyvin, eikä poni laittanut ollenkaan vastaan.


Kun käynti meni hyvin, siirsin raviin. Alussa ponilla oli vähän kiirettä, mutta sitten se alkoi kulkemaan ihan sika hyvin. Jatkoin edelleen ravissa voltteja ja sekä suunnanvaihtoja, jotta Tuima taipuu ravissakin. Tuima käytti hyvin selkää sekä taipui. Raviin olin ihan super ilonen, että se käytti omaa moottoria ja teki mitä pyydettiin, eikä heittäytynyt ihan pelleksi :D.

Mentiin väli käynnit ja nostin vielä lyhyet pätkät molempiin suuntiin laukkaa. Laukatkin meni tosi hyvin, vaikka Tuima olisikin halunnut mennää täpöllä tallille ja muutaman kerran yritti kääntyä tallille, mutta ei onnistunut :D. Ravasin pienen hetken ja käveltiin, sitten pellon kapealle kohdalle, jossa käänsin takaisin takapellolle ja annoin ponin mennä niin kovaa, kuin halusi, mutta ei se sitten enään niin kivaa ollutkaan. Käveltiin pellon reunaa tallille, jossa otin varusteet pois ja pistin sille sapuskan ajaks fleeceloimen, koska oli kumminkin tuuli ja poni oli lämmin, ettei selkä menis jumiin :).


1 kommentti: